Werken als installatietechnieker: wat houdt de job in?

vacature installatietechniek

 

De taken van een installateur verschillen van bedrijf tot bedrijf en van baan tot baan. De meeste technici zullen hun werkdag echter besteden aan het uitvoeren van soortgelijke taken om een nieuw apparaat te installeren. Deze taken kunnen bestaan uit: – De locatie controleren op obstakels of gevaren voordat het werk begint. Dit kan het controleren van kaarten inhouden, het vinden van het adres en het verkrijgen van een routebeschrijving naar de locatie. – Meten en markeren van gebieden waar installatiewerkzaamheden moeten plaatsvinden. Dit kan het gebruik van een meetlint inhouden om de afstanden tussen verschillende punten te controleren en vervolgens met krijt lijnen te trekken zodat deze duidelijk zichtbaar zijn. – Het leggen van leidingen op de grond of het inbouwen in muren. Het is dus duidelijk dat de vacature installatietechniek een belangrijke functie heeft in de hedendaagse maatschappij. Als de leidingen bovengronds moeten worden geïnstalleerd, worden meestal gaten geboord en worden de leidingen één voor één in de grond gelegd in plaats van allemaal tegelijk met behulp van kleppen en slangen.

Wat verdient een technicus?

Een installateur verdient een mediaan salaris van €47.170 per jaar, of €21 per uur. Installatietechnici werken fulltime met een fulltime rooster, wat betekent dat ze elke weekdag een dienst van acht uur draaien.

vereiste kwalificaties voor een baan als installateur

Voordat een technicus als installateur kan werken, moet hij een kwalificatie hebben op een van de drie gebieden: loodgieterij, elektriciteit of timmerwerk. Bovendien moet een sollicitant een leerprogramma hebben gevolgd, dat gewoonlijk minstens twee jaar in beslag neemt.

Naast specifieke ervaring en opleiding moet een installateur over een aantal kwaliteiten beschikken om succesvol te zijn. – Een sterk oog voor detail. – De bereidheid om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. – Een goede kennis van veiligheidspraktijken, inclusief het dragen van de juiste veiligheidsuitrusting.

Vereiste vaardigheden voor een baan als installateur

Installateurs hebben over het algemeen een aantal vaardigheden die hen onderscheiden van andere banen. Door de verscheidenheid aan taken die bij de installatie van een apparaat komen kijken, beschikken installateurs doorgaans over een brede set vaardigheden.

  • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Sterke wiskundige vaardigheden, met name het werken met metingen en afstanden.
  • Ervaring met verschillende soorten apparatuur, waaronder loodgieterij, elektriciteit en timmerwerk.

Volgende stappen

Als u meer wilt weten over hoe u installateur kunt worden, kunt u overwegen contact op te nemen met het bedrijf dat u inhuurt voor een informatief gesprek of een installatieplaats te bezoeken om het werk van dichtbij te zien. Kijk ook op de website van het Bureau of Labor Statistics voor meer informatie over de baan en salarisverwachtingen voor installateurs.