Web Ontwerp

Webdesign

Webdesign is een term die wordt gebruikt voor elke taak of elk werk waarbij elektronische documenten voor het World Wide Web worden gemaakt en beheerd. De meest basiseis van een website is een goed uitziend grafisch (aka: visueel aantrekkelijk) en een functioneel ontwerp. Tegenwoordig is een goede combinatie van deze beide facetten essentieel, om ervoor te zorgen dat de website goed uitpakt.

In de meeste gevallen kan web design offline gedaan worden, door een bedrijf enz. Maar als ze willen besparen op de kosten of andere zaken, kan de ontwerper gebruik maken van zijn faciliteiten van bepaalde software zoals Macromedia Flash, PHP, Java, Adobe Dreamweaver enz. zonder afbreuk te doen aan de bruikbaarheid van de website van zijn klant, wat een basisvereiste is. Een webdesigner is een ontwerper die websites ontwerpt en ontwikkelt om ze uniek en in het oog springend te maken.

De website: De website bestaat uit verschillende onderdelen. Elk van deze componenten is verantwoordelijk voor de promotie van de website. Elk onderdeel heeft zijn eigen verantwoordelijkheid en het is de taak van de webdesigner om ervoor te zorgen dat aan de ingebouwde eisen van de website wordt voldaan.

Doel: Het doel van de website hangt af van het gebruik. Zo zijn er websites die downloadbare producten, advertenties, nieuws etc. tonen en dan zijn er websites die de producten op andere manieren moeten verkopen. Een webdesigner kan inhoud creëren die zoekmachine vriendelijk is en het moet geoptimaliseerd worden om de hoge pagina rankings te bereiken. Hij kan de website ook interactief maken om in contact te blijven met de klant, wat erg belangrijk is om een lang proces op te zetten.

Grafische voorziening: Dit is het proces waarbij programma’s als Adobe Photoshop, Adobe Dreamweaver enz. worden gebruikt om de lay-out en de stijl van de website te creëren.

Codering:Als ik nu websites maak die voornamelijk met Flash zijn gemaakt moet ik iemand zijn die Flash goed genoeg begrijpt en CSS goed genoeg. Ik kan de website heel mooi maken maar als het niet zoekmachine vriendelijk is heeft het geen enkel nut. Als ik wil dat mijn klant tevreden is over het design gedeelte dan kan ik hem vragen mij dat goed te vertellen.Een HTML programmeur die de programmeertaal beter begrijpt komt de juiste weg.

De functionaliteit van de website

De mooiste sites zijn nutteloos als niemand het product of de dienst van de website afneemt en de Webdesigner zal dit proces voor de klant begeleiden. Als je voor de klant werkt en zijn stijl bevalt je niet, dan ga je niet wijken. Werk je voor een klant en wil je de zaak uitbreiden, dan ben je met je eigen stijl de beste keus.

Eenvoudiger gezegd, een Website is een verzameling elektronische bestanden die met elkaar verbonden zijn in een webserver, en die een eigen unieke identificatie hebben. Het systeem kan snel de adressen van de afzonderlijke bestanden achterhalen, ze associëren met mappen met de juiste naam, en vervolgens, telkens wanneer een bezoeker op een link klikt die aan het bestand is gekoppeld, noemen we deze bezoeker bestand. Dit is het voordeel van een website. Toegankelijkheid, snelheid en de waarde van de inhoud gaan veel verder dan het uiterlijk van de website.