Visual Notulen – A Visual Journal For People Who Love to Create

Visuele notulen
 

Visuele dagboeken zijn geweldig om je gedachten en emoties vast te leggen. Ze kunnen een effectief hulpmiddel zijn wanneer je verborgen herinneringen probeert op te graven of de diepten van je onderbewustzijn probeert te verkennen. Ze kunnen echter ook handig zijn als je jezelf gewoon wilt onderdompelen in visuele beelden en anderen wilt inspireren met je kunstwerken. Visuele tijdschriften dienen als een ruimte waar je gemakkelijk alles kunt schetsen, schilderen, tekenen en zelfs fotograferen wat je op elk moment inspireert. Ze helpen je de schoonheid om je heen vast te leggen, zodat het een blijvende herinnering blijft aan een specifiek moment, plaats of gebeurtenis in je leven. De enige beperking is wat je fantasie kan bedenken!

Wat is visuele notulen?

Visuele notulen is een unieke vorm van journaling die zich richt op visuele creatie. Hiermee kunt u alles schilderen, tekenen, schetsen of fotograferen wat u interesseert en er een visueel dagboek van maken.

Visuele tijdschriften kunnen op bijna elk type papier en in veel verschillende vormen worden gemaakt. Je kunt ze gebruiken om een ​​dagboek bij te houden over je gevoelens, de wereld om je heen te verkennen of gewoon herinneringen vast te leggen. Je kunt ze ook gebruiken als art journal om te schilderen, tekenen, schetsen of zelfs collages te maken. Visual Notulen kan een geweldige manier zijn om jezelf uit te drukken en inspiratie op te doen uit de wereld om je heen. Je kunt ook visuele dagboeken gebruiken om je creativiteit te verbeteren, je zelfvertrouwen te vergroten en je creatieve roeping te vinden.

Hoe gebruik je een visueel dagboek voor creativiteit en zelfontwikkeling?

Er zijn veel verschillende manieren om een ​​visueel dagboek te gebruiken voor creativiteit en zelfontwikkeling, en er zijn geen regels als het gaat om het vinden van je eigen weg door het dagboek. Er zijn echter bepaalde richtlijnen die u kunnen helpen het maximale uit het tijdschrift te halen. Als u deze richtlijnen volgt, zult u een meer vruchtbare ervaring hebben met het opnemen van een dagboek in een visueel formaat.

Maak het visueel – Zorg ervoor dat je de zintuigen aanspreekt wanneer je een dagboek bijhoudt in een visueel dagboek. Hoewel het aan jou is of je een dagboek wilt schrijven over gevoelens of emoties, moet je ook proberen om visuele elementen in je dagboek op te nemen. U kunt tekenen, schilderen of visuele collages maken om uw dagboekervaring te verbeteren.

Houd het simpel – Hoewel je elk visueel medium kunt gebruiken dat je leuk vindt, kun je het beste je houden aan basisvormen zoals tekenen, schilderen, schetsen en collagen. Deze worden beschouwd als de "basis" visuele vormen en zijn gemakkelijk te leren en te gebruiken.

Laatste woorden: moet je een visueel dagboek gebruiken voor creativiteit?

Het beste van journaling is dat het je kan helpen je creativiteit de vrije loop te laten, je verbeelding de vrije loop te laten en je ware artistieke talenten te ontdekken. Het kan je ook helpen om jezelf te uiten en contact te maken met je emoties en levenservaringen. Als journaling in een visueel formaat klinkt als iets waarin je misschien geïnteresseerd bent, dan moet je het zeker eens proberen!

Er zijn veel verschillende manieren om een ​​dagboek bij te houden, en de meeste zijn gratis en kunnen bijna overal worden gedaan. Je kunt een dagboek bijhouden met pen en papier, met een dagboek-app of zelfs op een computer. Het enige dat telt is dat je elke dag in een dagboek of dagboek-app schrijft.