Mastering Proces Automatisering en verhoog je productiviteit

Proces automatisering

Mastering Proces Automatisering (of Mastering Process Automation, zoals het ook wel wordt genoemd) is een boek geschreven door Google engineer Patrick McKenzie en freelance schrijver J.D. Evermore. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 2016 en is sindsdien wereldwijd meer dan 1 miljoen keer verkocht. McKenzie en Evermore wilden het onderwerp van het automatiseren van processen op een zo direct mogelijke manier aanpakken, daarom hebben ze dit boek gemaakt in plaats van een artikel of blogpost. McKenzie is een ervaren software ingenieur die voor Google en Apple heeft gewerkt aan alles van mobiele apps tot zoekmachines, virtuele assistenten, en besturingssystemen. Hij heeft ook bijgedragen aan sites als Hacker News, Quora, en Medium. Evermore is een freelance schrijver over technologie met meer dan 6 jaar ervaring in het schrijven van artikelen voor websites als Business Insider, eHow, The New York Times, The Chicago Tribune, en anderen.

Wat is proces automatisering?

Het automatiseren van processen is een sleutelfactor om de productiviteit te verhogen en de kosten die gepaard gaan met handmatig werk te verlagen. Hoe groter en complexer een organisatie is, des te belangrijker is het om procesautomatisering onder de knie te krijgen. Maar wat is procesautomatisering precies, waarom is het zo belangrijk, en hoe werkt het?

Het automatiseren van processen is het nemen van menselijk werk, het opsplitsen in een reeks stappen, en dan een machine maken die deze stappen steeds opnieuw zal herhalen. Dit kan worden gedaan met een heleboel verschillende soorten werk.

Personeelszaken, bijvoorbeeld, kan worden geautomatiseerd door de implementatie van een HR-software. De software zal het proces voor u afhandelen, zoals het aanmaken en bijwerken van werknemersgegevens en het afhandelen van hun voordelen.

Een ander voorbeeld is web-based software. Tegenwoordig wordt veel software gemaakt om zowel op het web als op mobiele platforms te werken. Veel van deze programma's zijn echter ontworpen om te werken met software die is ontworpen voor één enkel platform. Als al deze programma's geautomatiseerd zouden zijn, zouden er geen werknemers meer nodig zijn.

Waarom moet u procesautomatisering onder de knie krijgen?

Procesautomatisering is een belangrijk ingrediënt voor het verhogen van de bedrijfsefficiëntie, het optimaliseren van de kosten en het verhogen van de productiviteit. Human-in-the-loop is duur, foutgevoelig en tijdrovend. Machine-in-the-loop is uiterst nauwkeurig, efficiënt en snel.

Het grootste deel van het werk in een organisatie is vaak hetzelfde, steeds weer opnieuw. Dit kan worden geautomatiseerd door een proces dat re-tasking heet, waarbij het werk wordt opgedeeld in kleinere taken. Vervolgens kunnen die taken een nieuwe titel krijgen en aan verschillende werknemers worden toegewezen.

Hoe meer organisaties zich procesautomatisering eigen maken, hoe beter het is voor iedereen. Het bespaart geld, verhoogt de winst en geeft werknemers meer tijd om zich te concentreren op hun kerncompetenties.

Hoe bereikt u meesterschap in procesautomatisering?

Wat een procesautomatisering geweldig maakt, is niet alleen het automatiseren van het proces, maar ook het automatiseren ervan zodat het kan worden opgeschaald. Als een bedrijf 10 verschillende processen heeft die geautomatiseerd zijn en slechts vijf van die processen gebruikt, dan is het nog steeds inefficiënt en verspilt het middelen.

Daarom is het belangrijk om klein te beginnen, met vijf van je belangrijkste processen. Als je die eenmaal onder de knie hebt, kun je opschalen en uitbreiden naar de rest van je bedrijf. Dit is de sleutel tot het bereiken van meesterschap in procesautomatisering.

Naarmate een organisatie groeit en verschillende afdelingen en teams heeft, is het belangrijk om de procesautomatisering binnen uw core business onder de knie te krijgen. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat elke afdeling hetzelfde niveau van efficiëntie en productiviteit heeft.

Conclusie

Het automatiseren van processen is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen in het bedrijfsleven. Het kan u tijd, geld en middelen besparen. Het kan uw werknemers helpen productiever te zijn, en het risico op menselijke fouten verminderen.

Als u procesautomatisering onder de knie wilt krijgen, is het belangrijk om klein te beginnen. Denk na over de vijf belangrijkste processen binnen uw organisatie. Deel ze op en geef ze vervolgens door aan andere werknemers. Als je die eenmaal onder de knie hebt, schaal dan op naar je hele bedrijf. Op die manier kunt u alle afdelingen opschalen met behoud van hetzelfde niveau van efficiëntie en productiviteit.