Het ontwerpen van een grafisch ontwerper

Grafisch vormgever Rotterdam

 

 

 

Misschien overweegt hij visitekaartjes of briefpapier te maken, of geeft hij de voorkeur aan banners en advertenties voor zijn cliënten. Hij kan grafische kunst maken voor persoonlijk gebruik, zoals voor educatief gebruik in verschillende media zoals tijdschriften en magazines. Of het kan zijn voor onderzoeks- en ontwikkelingsdoeleinden, zoals in het onderwijs, Percentage Marketing,iversiteit, Volwasseneneducatie enz.

Een belangrijk punt voor een grafisch vormgever is dat hij ofwel als freelancer ofwel als ondernemer zelf aan de slag kan. Hier zijn de overeenkomsten en verschillen….

Een freelancer:

De opdrachtgever van een grafisch vormgever kan kiezen uit een groot aantal beschikbare freelancers, waardoor zijn kosten sterk dalen. De opdrachtgever is echter nog steeds verantwoordelijk voor de betaling en de servicevoorwaarden. Zodra u de taak hebt volbracht in termen van het ontwerpen van een ontwerp, zoals het maken van afbeeldingen voor een tijdschriftadvertentie of banner, of het maken van drukwerk zoals kranten of boeken, bent u gemachtigd om uw eigen werk te maken voor uw werkgever.

Een bedrijfseigenaar:

Een bedrijfseigenaar kan zijn wens kenbaar maken voor een grafisch vormgever over de hele wereld, respectievelijk een individuele vormgever. In dit geval moet de ontwerper, eigenaar van de klantenrekening een volledige controle hebben over de geaccepteerde versie van het ontwerp, het plaatsen van foto’s van het item in de rekening van de Design Service Provider, evenals de betalingsvoorwaarden. U zou een bericht van voltooiing van iemands opdracht door de dienstverlener moeten krijgen en de datum van betaling zodra hij iemands opdracht heeft voltooid.

Bedrijven (eindgebruiker):

Een bedrijf kan een individuele ontwerper in dienst nemen of uitbesteden. Het individu en zijn verzoeken worden door de dienstverlener (u) doorgestuurd naar de dienstverlener. De omvang van het door de opdrachtgever gevraagde werk hangt gewoonlijk af van de specifieke taken die het bedrijf nodig heeft. De dienstverlener moet een betrouwbaar en bekwaam persoon nemen om mee samen te werken, met zijn deskundigheid op het specifieke gebied. Stroomdiagrammen en gelabelde projecten zullen de ontwerper helpen bij zijn keuze. Typografie, lay-out en pertinente informatieoverdracht aan een nalevingsdeskundige is de typische taak die de ontwerper alleen of met de hulp van een copywriter zou moeten uitvoeren. Of het nu gaat om een gedrukte advertentie, een tijdschriftadvertentie of andere gedrukte media, een ontwerper moet het drukwerk (d.w.z. website, banners, promotiebrochures, persberichten, enz., volledig in overeenstemming met de TOS van de dienstverlener, eventuele auteurs- en octrooikwesties) op zodanige wijze ontwerpen dat rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van elke klant. Ook moeten de belangrijke details (d.w.z. e-mailgegevens, telefoongegevens, kantooradres, faxnummer, bedrijfsnaam, enz.) goed worden geformatteerd en naar de juiste personen worden doorverwezen, zodat het uiteindelijke ontwerp niet alleen specifiek is voor de behoeften van een bepaalde cliënt, maar ook een waardevol ontwerp is.

Wat wij tot dusver hebben besproken, is slechts een ruwe uiteenzetting van het gehele proces van de drie bij het ontwerpen betrokken partijen: de dienstverlener, de opdrachtgever en de dienstverlener. Hopelijk stelt het u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over uw eigen eisen met betrekking tot het maken van uw eigen ontwerp.